Van kunstenaar naar creatief ondernemer

Van kunstenaar naar creatief ondernemer

Reading Van kunstenaar naar creatief ondernemer 2 minutes Next Hoe maak je een aantrekkelijke offerte?

Bijna elke kunstenaar zou volledig dankzij het maken van kunst willen leven. Meeste kunstenaars willen wel, maar zien er de mogelijkheid niet van in. Meeste kunstenaars vinden commerciële opdrachten dan ook geen probleem, zolang er maar ruimte blijft om eigen kunst te creëren. 

Maar als je er brood op de plank wilt… (En misschien niet alleen eten, maar ook een iPhone abonnement om door Instagram, Snapchat en TikTok te scrollen.) Moet je weten dat ondernemen zelf ook gewoon tijd kost. Creatievelingen moeten gewoon die balans vinden tussen een kunstenaarsziel en ondernemersgeest.

Is te mooi om waar te zijn

Creatievelingen zijn vaak dromers, zij uiting zichzelf vooral via kunst. De realisatie van sommige dromen worden dan ook vooruit geschoven. Vaak zijn het ook interne belemmeringen, zoals de onzekerheid dat er bij komt kijken. Is full-time geld verdienen met het doen wat je leuk vind niet gewoon te mooi om waar te zijn? En is dat wel zo, of heeft de kunstenaar nog niet de juiste netwerk en kent de kunstenaar de juiste handvaten gewoon nog niet?

Zoek de juiste kringen

Bespreek jouw visie met mensen om je heen. Zoek het liefst nog naar mensen die het eerder hebben gedaan. Bespreek welk risico’s er zijn en of dat realistisch is. Vergeet niet dat kritiek over iets waar je zelf enthousiast over bent nooit leuk is, maar het opent wel je ogen. Het is ook niet zo dat iets niet mogelijk is, bespreek vooral hoe je iets wat onmogelijk klinkt mogelijk kan maken.

Netwerken met succesvolle kunstenaars

Panah Studio biedt die platform. Een platform dat startende en succesvolle kunstenaars verbind. Hoe kan dit bijdragen aan jouw succes? Wekelijks bellen wij met soortgelijke kunstenaars tijdens een mastermind meeting. En om de zoveel tijd is er een netwerkborrel, workshop of training. Iets voor jou? Sluit je vandaag nog aan bij onze creators club