Hoe ga je als creatieve ondernemer om met negativiteit?

Hoe ga je als creatieve ondernemer om met negativiteit?

4 workspots in Rotterdam Reading Hoe ga je als creatieve ondernemer om met negativiteit? 2 minutes Next 5 tips om jouw talent zichtbaar te maken via social media

Als creatieve ondernemer kom je vaak in aanraking met negativiteit. Dit kan vanuit jezelf komen, bijvoorbeeld in de vorm van twijfels of onzekerheid, of vanuit de omgeving, bijvoorbeeld in de vorm van kritiek of afwijzing. Het is belangrijk om hier goed mee om te gaan, zodat je niet vastloopt in negativiteit en je creativiteit niet wordt belemmerd. Hier zijn enkele tips om met negativiteit om te gaan als creatieve ondernemer:

1. Zoek naar het positieve. Probeer altijd iets positiefs te vinden in een negatieve situatie. Dit kan bijvoorbeeld een leermoment zijn of een kans om je creativiteit te versterken.

2.Accepteer dat negativiteit erbij hoort. Het hoort bij het leven dat er soms dingen misgaan of dat mensen je afwijzen. Probeer deze negativiteit niet te ontkennen of te vermijden, maar accepteer dat het er is en ga ermee aan de slag. 

 

3. Ga in gesprek met anderen. Praat met mensen die je vertrouwt over je negatieve gedachten en gevoelens. Dit kan helpen om ze in perspectief te zetten en te verminderen.

 

4. Zet negatieve gedachten om in positieve. In plaats van je te concentreren op wat er niet goed gaat, richt je op wat er wel goed gaat. Dit helpt om een meer positieve mindset te krijgen.

 

5. Wees selectief met wie je omgaat. Omring jezelf met positieve en ondersteunende mensen die je helpen om te groeien en te bloeien als ondernemer.

 

Onthoud dat het normaal is dat je soms worstelt met negativiteit als creatieve ondernemer en dat het je alleen maar sterker maakt. Het belangrijkste is dat je er niet bij blijft stilstaan en dat je actie onderneemt om ermee om te gaan. Door de bovenstaande tips toe te passen, kun je negativiteit effectief aanpakken en je creativiteit behouden.