Dreamchasers: Daryl Jay Kyle

Dreamchasers: Daryl Jay Kyle

De laatste Mother’s Living Room was een succes. Bij dit evenement nodigen wij verschillende opkomende artiesten uit om hun een podium te geven. In de laatste editie heeft Daryl Jay Kyle opgetreden, en wij volgden zijn verhaal.

Over de artiest

Daryl is een muzikant, songwriter en producer uit Rotterdam, met Molukse roots. Hij begon zijn muzikale carrière op 15-jarige leeftijd door te zingen in de kerk. Toen ontdekte hij in de daaropvolgende jaren wat het christelijk geloof voor hem betekende. Zijn geloof en bewondering voor (zwarte) gospelmuziek werd een belangrijke inspiratiebron voor zijn muziek. Opgroeien in een gezin dat vaak gevuld was met Soul, Funk, R&B en Jazz heeft zeker bijgedragen aan de muzikale expressie van Daryl.

Na vele optredens binnen de Nederlandse kerkscene, van kleine intieme sessies tot grote concerten en festivals, maakte Daryl van de gelegenheid gebruik om te schitteren in het nationale tv-programma 'Hit the Road'. Daryl kwam in de finale, waar hij de 3e plaats behaalde met zijn acapella interpretatie van "Change Will Come".

In onze nieuwe Youtube-serie ‘Dreamchasers’ volgen wij opkomende artiesten en vertellen zij hun verhaal.

Bekijk het hier: