Iftar by panah studio

Iftar by panah studio

Aftermovie With the FAM 2023 Reading Iftar by panah studio 3 minutes

Op woensdag 20 maart vond de langverwachte tweede editie van Iftar plaats, en dit keer brachten we onze gasten naar een nieuwe en verrassende locatie: Sabojo Concept Bar. De avond was omringt met een sfeer van verbondenheid, delen en leren, allemaal in het kader van de heilige maand Ramadan. 

  

Het doel van deze bijeenkomst was helder: het samenbrengen van diverse gemeenschappen en culturen om zo de essentie van de Ramadan te ervaren. Dit jaar wilden we een extra dimensie toevoegen door een speciale spreker uit te nodigen. We waren vereerd om Djanah Olong van de Molukse Moskee als onze gastspreker te verwelkomen. 

  

Een van de meest opwindende aspecten van Iftar is altijd het eten geweest, en dit jaar stelden we niet teleur. De tafels waren beladen met een overvloed aan heerlijke gerechten, die de diversiteit van onze aanwezige gasten weerspiegelden. Van traditionele gerechten tot fusioncreaties, er was voor elk wat wils. Het was een feest voor de zintuigen en een viering van culinaire diversiteit. 

  

Maar deze avond was meer dan alleen met zijn alle onze vast verbreken. Djanah Olong deelde met ons inzichten en wijsheid over de betekenis van de Ramadan, niet alleen binnen de islamitische traditie, maar ook in een bredere context van gemeenschapsvorming en spirituele groei. Haar toespraak raakte velen van ons en opende nieuwe perspectieven, ongeacht onze achtergrond of geloofsovertuiging. 

  

Een ander hoogtepunt van de avond was de culturele uitwisseling die plaatsvond dankzij de question cards die we hadden voorbereid. Deze kaarten stimuleerden gesprekken tussen gasten, waarbij ze ervaringen, tradities en overtuigingen deelden. Het was inspirerend om te zien hoe deze eenvoudige vragen een brug vormden tussen verschillende culturen en mensen dichter bij elkaar brachten. Wat deze Iftar zo bijzonder maakte, was de oprechte uitwisseling van ervaringen en ideeën tussen mensen van verschillende achtergronden. Terwijl we samen genoten van het heerlijke eten, ontstonden er gesprekken die bruggen sloegen tussen culturen en gemeenschappen. Het was een krachtig voorbeeld van hoe gedeelde maaltijden kunnen leiden tot diepgaande verbondenheid en begrip. 

  

Als organisatoren van deze Iftar zijn we dankbaar voor de gelegenheid om dergelijke bijeenkomsten te faciliteren. Het is ons streven om een ruimte te creëren waarin iedereen zich welkom voelt en waar dialoog en diversiteit worden gevierd. We kijken uit naar de volgende editie en hopen nog meer mensen te verwelkomen in onze groeiende familie van vrede, begrip en verbondenheid. 

 

 Ramadan Mubarak! ☪️